info@miklyakitti.hu+3670-385-2205 | INSTAGRAM | FACEBOOK

Ha végre itt a nyár… A nyári bőrápolás titka

A nyár egyharmada már a hátad mögött van, de még kétszer ennyi előtted. Érdemes kicsit áttekinteni, mit is él át a bőr a nyári forróságban, a napon, és mit tudsz tenni egészségéért ezekben a forró hónapokban.

Nyári bőrápolás: mit tesz a nap a bőrrel?

Azt már mindenki tudja, álmából felébresztve is elszavalja, hogy a déli órákban nem ajánlott napra menni, hiszen ilyenkor a legmagasabb az UV-sugárzás. A káros sugarak akár egy rövidebb napozás alatt is megteszik roncsoló hatásukat. A bőr ráncosodásától a foltok kialakulásán át a már kicsit sem vicces melanómáig számos kárt tud okozni.

A kalap a megfelelő fizikai fényvédelem

Teendők napozás után

Napozás után fontos a mélyhidratálás, az utóápolás. Szívből ajánlom erre a Maria Galland termékcsalád 280-as mélyhidratálóját, amely szépen lehúzza a bőr pirosságát. Saját magam is tapasztaltam már, milyen hatásos, amikor véletlenül leégtem.
Nyáron fontos, hogy a savakat hanyagoljuk, és minél inkább a hidratálásra menjünk rá. Ha megégett a bőr, akkor pedig annak a nyugtatására.

Fehér pikkelyes hámlás a lábon

Nyáron fehér pikkelyes hámlást szoktak észrevenni a nők a lábukon. Veled is előfordul, hogy ilyet látsz magadon? Ez a kiszáradás jele, olyan mértékben, hogy már szabad szemmel láthatóak a bőr felszínén elhalt hámsejtek.

Azt javaslom, ilyen esetben heti egyszer vagy kétszer is akár radírozd le a bőrödet, és utána egy könnyed hidratáló krémmel kend át. Nyáron olyat érdemes választani, ami hamar beszívódik. Érdemes rászánni néhány percet egy héten, mert hidratálja a bőrt, és ezáltal teljesen meg lehet szüntetni ezeket a fehér pikkelyszerű foltokat.

Nyáron a szőr is gyorsabban nő

Ilyenkor a szőr is gyorsabban nő egy kicsit, de ezt nem feltétlenül veszed észre, mert a meleg hónapokban, amikor szinte minden testrészünk kint van a ruhából és kíváncsi szemek futkároznak rajtuk, sokkal jobban odafigyelünk és gyakrabban szőrtelenítünk. Télen nem zavaró ennyire, ha egy picit szőrösebbek vagyunk itt-ott, de nyáron azonnal nyúlunk a bevált szőrtelenítési módszerünkhöz, ha csak egyetlen szálat is meglátunk kikandikálni a fürdőruhánk alól.

Ma már rengeteg szőrtelenítési módszer létezik és mindenki mást kedvel meg. Ha a gyantázás mellett döntesz, fontos, hogy utána 2-3 napig nem ajánlott kifeküdni a napra. Befoltosodhat a bőröd, ezért érdemes türelmesen várni, mielőtt napozásba kezdenél.

Tudatos fényvédelem, nyári bőrápolási tippek
Tudatos fényvédelem, nyári bőrápolási tippek

De akkor mikor és hogyan napozz?

A déli órák helyett vagy reggel, 10 óra előtt, vagy délután 16 óra után feküdj csak ki a napra, és akkor se órákra!

A fényvédő készítmények használatát nem tudom elégszer emlegetni, van azonban egy másik fontos tanácsom is: viselj nagy karimájú kalapot! Ez fizikai fényvédő, nyáron rásegít a bőröd védelmére. Tudtad, hogy a hunyorgás ráncosítja az arcbőrödet? Kalapban kevesebbet fogsz hunyorogni az erős fényben, és kevésbé lesz ráncos a bőröd.

A magas minőségű fényvédő termékekről a Tudatos fényvédelem című blogbejegyzésemben már meséltem, érdemes elolvasnod azt is.

Amikor kifekszel napozni, érdemes többször újrakenni a fényvédőt. Akkor is, ha vízálló, és akkor is, ha 24 órás védelmet ígért, mert ahogy a ruhát fel-le vesszük, vagy bemegyünk a vízbe és utána megtörölközünk, sajnos leszedjük magunkról.

Fényvédelem, nyári bőrápolási tippek

Milyen kozmetikumokat vigyél magaddal a nyaralásra?

1. Fényvédő
Sokszor beszéltünk már róla, segít a bőrnek ellenállni a káros UV-sugarakkal szemben.

2. Hidratáló
Akár a sós tengervíz, vagy a medence vize után is ki tud száradni a bőr, és önmagában az, hogy ebben az időszakban a szokásosnál több időt tartózkodsz a napon, szintén szárít. Hidratálj rendszeresen!

3. Mélyhidratáló
Segít, hogy a bőr rugalmas maradjon, öregedésgátló hatású.

Ha kézi poggyászként szeretnéd kozmetikumaidat a repülőre felvinni, akkor maximum 100 ml-es kiszerelésekben gondolkodj. A Maria Gallandnak majdnem minden termékéből kapható utazó kiszerelése, amit kifejezetten ezért gyártottak, hogy repülőre is felvihető legyen.
Ezek máshol nem kaphatók, csak nálunk, kozmetikusoknál.

Webshopokban nem tudod elérni őket. Keress meg, ha szeretnéd beszerezni valamelyiket!

error: Content is protected !!