info@miklyakitti.hu+3670-385-2205 | INSTAGRAM | FACEBOOK

Bőrproblémákkal küzdesz? Akár betegség is állhat a háttérben

A problémák azonban leküzdhetőek, a vendég-kozmetikus-szakorvos hármas csapat együttműködésével, és újra a régi fényedben ragyoghatsz úgy, hogy a lelki egyensúlyodat is visszanyered.

A bőrgyógyász általában felír néhány gyógyszertárban kiváltható terméket, de többnyire a tüneti kezelésre fókuszál, nem kezdi el keresni a mélyebb forrását. Általános, hogy fogamzásgátló tabletta felírásával megoldottnak nyilvánítják a problémát, olyan esetekben is, amikor a hölgynek egyáltalán nincs szüksége rá vagy nem szeretne fogamzásgátlót szedni.

Mit mond minderről egy endokrinológus szakorvos? Ide kattintva elolvashatod.

Miben tudok segíteni kozmetikusként?

Ami az én szerepemet illeti, három dologban tudok segíteni:

  • számodra megfelelő orvos ajánlásával,
  • személyre szabott kozmetikai kezelésekkel a MIKLYA KITTI BEAUTY ART STUDIO-ban,
  • és ami még ennél is fontosabb – hiszen a kozmetikába nem jössz minden nap –, az az otthoni rutin kialakítása. Minden vendégemnek szívesen adok otthoni bőrápolási tanácsot.

A legtöbb hölgy azért érkezik hozzám, mert valamilyen probléma merült fel a bőrével kapcsolatban. A gyulladt aknétől a foltosodásig sokféle tünet előfordul, talán már te is tapasztaltál magadon ilyesmit. Az első lépés, amikor új vendég jön hozzám, hogy kikérdezem:

  • milyenek az étkezési szokásai,
  • mennyit és mit sportol,
  • milyen kozmetikumokat használ,
  • milyen helyen dolgozik.

Talán hihetetlen, de ez mind-mind befolyásolja a bőr minőségét és állapotát.

Bőrproblémák és betegségek: mi okoz aknét és foltosodást?

Az akné elhelyezkedése mindig jelzi, milyen probléma áll a háttérben. Ha a gyulladások hirtelen alakulnak ki, akkor az lehet hormonális, de akár ételallergiára is utalhat. Nem kell azonban kétségbe esni, hiszen mindkettőt könnyű megvizsgálni.

Tehát egy bőrt is érintő betegséged sokszor a kozmetikusodnál derül ki, mint ahogy a kóros mértékű hajhullást is gyakran a fodrászod fedezi fel. Kozmetikusként azonban a kezem nem ér el mindenhova. Ezért a vizsgálati eredményekkel mindig javaslok szakorvost is felkeresni, hogy egy átfogó képet láss arról, mi lehet a probléma forrása.

Betegségek, amelyek a bőrre és a lélekre is kihatnak

A bőrön is megjelenő tünetek mögött gyakran olyan problémák állnak, mint az inzulinrezisztencia, a PCOS, a pajzsmirigybetegségek, ételintolerancia vagy gyulladásos gócok a fogakban.

Az erőteljes foltosodást okozhatja korai menopauza is, vagy akár endometriózis. Az aknék leggyakoribb oka pedig a laktóz- vagy gluténérzékenység, illetve a hormonháztartás felborulása. Tehát első körben ezeket kell vizsgálni. Ha az eredmény kizárja ezt a két ételérzékenységet, akkor megyünk tovább egy vérvétellel a teljeskörű hormonvizsgálatra. Én nagy hangsúlyt fektetek a hárompontos cukorterhelésre is, ebből fontos információk derülhetnek ki.

A bőrhibák a testin túl lelki problémákat is okozhatnak annak, akinek kialakulnak az arcán vagy a testén. Sok hölgy veszít az önbizalmából, nem mer közösségbe menni. Mások elkezdenek több alapozót használni, hogy elfedjék a nemkívánatos részeket.

aknés bőr

Otthoni bőrápolási rutin

Alap, hogy heti két alkalommal bőrradírozást végezz. Így szabad utat biztosítasz a hidratáló anyagoknak, illetve a bőr légzése is nagyon fontos, főleg ilyen esetekben, amikor a baj plusz zsírosodással is párosul. Nem kell azonban sok terméket használnod. Inkább a rendszeresség és a minőség az otthoni bőrápolási rutin kulcsa.

Már két hét után pozitív változásokról szoktak beszámolni a vendégeim, de mindig hangsúlyozom, hogy önmagában a krém kevés. A probléma forrása belülről fakad, ezért a szakorvos felkeresése sem kihagyható a gyógyulási folyamatból. Amíg gyulladás van a szervezetedben, vagy valamelyik hormon felborult, addig a bőröd a tüneteket újra és újra produkálni fogja.

Mivel már nagyon sok ilyen és ehhez hasonló esettel van tapasztalatom, nyugodtan fordulj hozzám! Jelentkezz be időpontra az oldal tetején található Foglalás gombbal, vagy keress elérhetőségeim valamelyikén!

error: Content is protected !!